Local Hero - Ah, bon!

Elke maand vragen we een local hero de kleren van het lijf. Deze maand is Deborah Decoster aan het woord, founder van Ah, bon! Ah, bon! Staat voor greenery , deco en luxueuze florale creaties
 Met de paplepel

Als dochter van een architect ben ik opgegroeid in een nest van cultuur minnende detaillisten . Het kan niet anders dan dat mijn fascinatie voor kunst en architectuur me in de genen zit.  Na mijn studies Beeldhouwkunst ging ik meteen aan de slag in de firma van mijn man Benoit. Als creatief directeur heb ik Lingerie outlet en Juliette lingerie, het eigen label, zien uitgroeien tot de prachtige ondernemingen die het vandaag zijn.

Ah, bon!

Een jaar geleden begon het te kriebelen. Ik heb altijd al een liefde voor bloemen en planten gehad en schreef me vervolgens in voor de opleiding tot florist. Het klinkt wellicht melig maar het voelt écht als thuiskomen. Ik beleef mijn droom en ik heb het gevoel dat ik mijn creatieve drang voor honderd procent kan vervullen. 

Met Ah, bon! Wil ik echt ‘createur du bonne humeur’ zijn. Mensen blij en gelukkig maken is het mooiste wat er is. En dit doe ik zowel voor events als op de werkplek. Groen is vandaag de dag een hyper belangrijke factor op de werkplek. Het is bewezen dat bloemen en  planten op de werkvloer de concentratie en creativiteit verhogen. Daarenboven geeft het je bedrijf ook een prachtige & luxueuze uitstraling.

Kleurloos

Waar ik mijn inspiratie uithaal is heel uiteenlopend. Dat kan gaan van een (kunst)tentoonstelling tot wat er te zien op de catwalk in Parijs. Maar het kan ook zijn dat ik getriggerd word door een verrassend interieur van vrienden of ik raak geïnspireerd door een item dat ik in een vintage winkel op de kop kan tikken.

Mijn creativiteit wordt als het ware de hele dag door geprikkeld. Creatief zijn, het is mijn leven. Zonder is alles kleurloos. En laat kleur nu net een heel belangrijke factor in mijn leven zijn. Het is echt onbewust maar ik grijp zelden naar zwart of wit. Niet in interieurs maar ook niet in een denkpatroon. Ik hou van nuances. Kleur is echt fun! Ons huis is een bonte mix van kleur. Net als mijn kleerkast.

Advies

Het beste advies dat ik ooit kreeg was van mij papa. Hij leerde me om steeds mijn eigen weg te volgen en trouw te blijven aan mezelf. Want vroeg of laat pluk je daar de vruchten van.  Het is een mindset waarvan ik hoop dat ik hem op mijn beurt ook aan mijn kinderen kan doorgeven.

 

Benieuwd naar meer?

www.ah-bon-florist.be/

instagram: @ah_bon_createurdebonnehumeur